14.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR precizează că se va pronunţa pe referendum cu majoritatea de două treimi cerută de propria lege

CCR precizează că se va pronunţa pe referendum cu majoritatea de două treimi cerută de propria lege

Curtea Constituţională a României (CCR) precizează că se va pronunţa pe referendum cu majoritatea de două treimi cerută de propria lege de funcţionare.

Potrivit NewsIn, această clarificare a CCR este inclusă în cadrul explicării deciziei privind erata semnată de Ştefan Minea. „Completarea operată de judecătorul-raportor nu influenţează şi nu poate influenţa hotărârea pe care Curtea Constituţională urmează să o adopte conform art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992”, se arată într-un comunicat al Curţii. Art.47. alin. (1) din legea 47/1992 spune că „plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului”.
În plus, CCR precizează că hotărârea din 2 august, modificată apoi prin erată, nu este o hotărâre privind rezultatele referendumului, ci o hotărâre asupra contestaţiilor primite (ale USL, preşedinţilor Parlamentului şi ale unor ONG-uri, n.r.). „Hotărârea nr.3 din 2 august 2012 a fost dată în materia soluţionării contestaţiilor introduse în legătură cu procedura referendumului şi nu în materia valabilităţii referendumului, asupra căruia Curtea urmează a se pronunţa în baza art.47 alin.(1) din Legea nr.47/1992”, arată comunicatul. Aşadar, comunicatul CCR menţionează de două ori că judecătorii vor decide în materia referendumului cu majoritatea de două treimi din plen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS