17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI: Hidroelectrica trebuie să iasă din insolvenţă cât mai repede ca să înceapă privatizarea

FMI: Hidroelectrica trebuie să iasă din insolvenţă cât mai repede ca să înceapă privatizarea

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Erik de Vrijer a declarat astăzi că Hidroelectrica este o companie care ar trebui să fie extrem de profitabilă şi nu a fost, iar procesul de insolvenţă în care se află trebuie să se finalizeze cât mai repede pentru ca privatizarea să poată fi iniţiată. „Hidroelectrica este un exemplu bun al unei întreprinderi, al unei companii care ar trebui să fie extrem de profitabilă şi nu a fost. Am discutat deja pe parcursul ultimei noastre misiuni cu Guvernul importanţa anulării sau renegocierii contractelor bilaterale pentru a primi un preţ mai bun, mai aproape de preţul pieţei, procesul să fie mai transparent, pe platforma de tranzacţionare OPCOM”, a menţionat Erik de Vrijer.

Acesta a mai spus că procesul de insolvenţă trebuie încheiat cât de repede posibil, astfel încât „această companie să se reîntoarcă la o funcţionare normală şi să capete o conducere bună”, ca să demareze procesul de privatizare şi cel de investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS