14.6 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Pur şi simplu ne-am trezit că Guvernul Boc n-a vrut să majoreze preţul gazelor cu 5%

Ponta: Pur şi simplu ne-am trezit că Guvernul Boc n-a vrut să majoreze preţul gazelor cu 5%

Guvernul nu a decis o devansare a calendarului de liberalizare a preţului la energie, majorarea cu 5% a preţului pentru gazele naturale livrate către consumatori fiind o obligaţie rămasă restantă de la fosta guvernare Boc, a explicat astăzi premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

„Nu am decis acest lucru. Pur şi simplu ne-am trezit că această mărire cu 5% trebuia făcută de guvernul anterior şi nu a fost făcută. Este de fapt îndeplinirea unei obligaţii asumate anul trecut, obligaţie pe care Guvernul Boc a amânat aceste reglementări, iar noi trebuie să le punem în practică”, a spus Ponta, întrebat de ce a fost necesară devansarea calendarului de liberalizare a preţurilor la energie. „Practic, programul de liberalizare stabilit cu FMI începe din 2013”, a afirmat Ponta, citat de NewsIn.
Şeful misiunii FMI, Eric de Vrijer, a anunţat azi că a agreat cu Executivul de la Bucureşti ca preţurile la gaze pentru consumatorii casnici să fie majorate cu 5%, iar pentru cei industriali cu 10%, din luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS