25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Diaconescu îi cere lui Ponta să publice lista nominală cu persoanele aflate în străinătate

Cristian Diaconescu îi cere lui Ponta să publice lista nominală cu persoanele aflate în străinătate

Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu i-a cerut premierului Victor Ponta să nu mai dea lecții de drept în public și i-a solicitat să publice lista nominală cu persoanele aflate în străinătate și pe care dorește să le excludă ”abuziv” din listele electorale permanente, informează NewsIn.

”Îi fac solicitare publică lui Victor Ponta de a prezenta lista nominală cu persoanele aflate în afara țării și pe care dorește să le excludă abuziv din listele electorale permanente. În caz contrar, mă văd obligat să demonstrez public faptul că demersul Guvernului României reprezintă un atentat la democrație. În procesul de validare a Referendumului Național din data de 22 Noiembrie 2009, Curtea Constituțională a României, prin Hotărârea 37/ 26 noiembrie 2009, a luat în considerare următoarele date referitoare la numărul de cetățeni cu drept de vot înscriși pe listele electorale permanente: 18.293.277 persoane înscrise pe listele permanente, ceea ce reprezintă 100% din numărul de cetățeni cu drept de vot”, scrie Cristian Diaconescu pe blog, adăugând că ”orice altă argumentație a primului ministru ori a altui oficial al cabinetului poate reprezenta o încercare deliberată (calificată) de inducere în eroare a judecătorilor Curții Constituționale și a opiniei publice”.
”M-a deranjat de exemplu, ca un jurist, dl Diaconescu ori nu înțelege, ori vrea să vă păcălească pe dumneavoastră, vorbea de scoaterea de pe listele electorale permanente a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate. Îl informez pe dl Diaconescu că în 2009, este adevărat, era pesedist cu noi si probabil nu își amintește, dar Guvernul Boc a dat Ordonanță prin care a scos de pe liste cetățenii cu domiciliul în străinătate, deci acum dl Diaconescu dacă vrea ceva poate să-l dea pe dl Boc în judecată”, a declarat azi premierul Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS