20.9 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de poliţişti vor asigura buna desfăşurare a bacalaureatului

Peste 1.000 de poliţişti vor asigura buna desfăşurare a bacalaureatului

Peste 1.000 de poliţişti vor asigura, zilnic, buna desfăşurare a examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, informează reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) citaţi de NewsIn.

Conform Ministerului Educaţiei pentru susţinerea examenului de bacalaureat, în sesiunea august-septembrie, s-au înscris 99.111 candidaţi, care au fost repartizaţi în 304 centre de examen.
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, Poliţia Română a dipus includerea unităţilor de învăţământ/ centrelor de examen în itinerariile de patrulare, în special pe timpul plecării şi sosirii candidaţilor şi a însoţitorilor acestora la/de la locurile de susţinere a examenelor, mai spun sursele citate.
Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS