13.4 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePilotul rănit în accidentul aviatic de la Craiova a fost internat la Spitalul Militar Central şi va fi operat

Pilotul rănit în accidentul aviatic de la Craiova a fost internat la Spitalul Militar Central şi va fi operat

Locotenent-comandorul Relu Mihail Ioana, rănit în accidentul aviatic produs la Craiova, a fost preluat, de la Flotila 90 Transport Aerian, cu o ambulanţă de urgenţă şi resuscitare, şi transportat la Bucureşti la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, se menţionează într-un comunicat MApN. Pe durata transportului nu s-au înregistrat evenimente medicale deosebite, care să pună în pericol viaţa pacientului. Ofiţerul a fost adus la Unitatea Primiri Urgenţe, unde a fost aşteptat de o echipă medicală multidisciplinară constituită din medici specialişti. În urma efectuării examenelor clinice şi paraclinice, s-a decis internarea pacientului în Clinica Anestezie Terapie Intensivă, în vederea stabilizării funcţiilor vitale.

Pacientul are multiple fracturi şi arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 12% din suprafaţa corpului şi urmează să fie operat. La acest moment, prognosticul medicilor este rezervat pentru următoarele 24 – 48 de ore, mai informează MApN.
Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a transmis ieri, un mesaj de condoleanţe familiei comandorului Aurelian Cojocaru:
„Am primit cu durere şi tristeţe vestea tragicei dispariţii a comandorului Aurelian Cojocaru, un brav pilot, căzut la datorie joi, 23 august, în timpul unei misiuni de antrenament la manşa avionului IAR-99 ŞOIM. Aviaţia militară română regretă profund pierderea unui camarad valoros şi este cu gândul la colegul rănit în acelaşi accident, locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana. Curajul acestor oameni care, zi de zi, se pregătesc şi îşi riscă viaţa trebuie să ne inspire şi să ne facă să-i privim pe temerarii văzduhurilor cu tot respectul şi admiraţia noastră. Acest grav eveniment s-a produs într-un moment de răscruce pentru Aviaţia militară, moment în care, noi, decidenţii politici, trebuie să luăm hotărâri importante privind viitorul şi siguranţa piloţilor militari, şi chiar securitatea aeriană a ţării. Ne exprimăm întreaga compasiune şi adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au iubit şi apreciat pe comandorul Aurelian Cojocaru. Dumnezeu să-l odihnească!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS