29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipa FMI a încheiat astăzi vizita în România

Echipa FMI a încheiat astăzi vizita în România

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Băncii Mondiale (BM) şi Comisiei Europene (CE) a încheiat astăzi vizita făcută în România, informează Agerpres.ro citând un comunicat al reprezentanţilor FMI. Echipa FMI, condusă de Erik de Vrijer, a purtat cu autorităţile române discuţii cu privire la perspectivele macroeconomice şi progresele înregistrate în vederea îndeplinirii ţintelor fiscale stabilite pentru anul 2012, vorbind şi despre implementarea reformelor structurale şi, în linii generale, despre bugetul pe anul 2013.

În cadrul discuţiilor avute astăzi cu preşedintele Traian Băsescu, reprezentanţii delegaţiei comune a FMI, BM şi CE au afirmat că România va trebui să-şi îndeplinească angajamentele existente pentru a putea încheia un nou acord, având în vedere că, în cadrul actualului program, mai multe reforme structurale nu au fost finalizate conform graficului stabilit. Şeful delegaţiei FMI a subliniat faptul că este foarte important să se realizeze reforma sistemului de sănătate, dar şi ca actualul sistem de educaţie să formeze persoane cât mai bine pregătite pentru a răspunde cerinţelor existente pe piaţa muncii.

Potrivit comunicatului citat, o misiune a FMI va veni la Bucureşti după alegerile parlamentare şi instalarea noului guvern, pentru a purta discuţii privind următoarea evaluare a programului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS