13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii primiți de UE pentru Nobel vor fi donați copiilor din Siria, Congo, Columbia și Singapore

Banii primiți de UE pentru Nobel vor fi donați copiilor din Siria, Congo, Columbia și Singapore

Banii primiți cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace vor fi utilizați pentru finanțarea a patru proiecte destinate copiilor din Siria, Congo, Columbia și Singapore, informează NewsIn.

Alocarea acestor bani către copiii afectați de conflicte s-a realizat în urma unei decizii unanime luate de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de președintele Parlamentului European, Martin Schulz și de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, se arată într-un comunicat.
Proiectele vor beneficia împreună de o finanțare în valoare de 2 milioane de euro (care va include fonduri suplimentare din partea UE). Ajutorul va ajunge la peste 23.000 de copii afectați de conflicte din întreaga lume și va consta în oferirea de acces la educație de bază și de spații primitoare pentru copii. Este vorba de circa 4.000 de copii sirieni refugiați în tabere situate la granița dintre Irak și Siria, peste 5.000 de copii columbieni, dintre care majoritatea sunt refugiați în Ecuador, 11.000 de copii congolezi strămutați în estul Republicii Democratice Congo și refugiați în Etiopia și 3.000 de copii pakistanezi din zonele afectate de conflicte din nordul țării.
Proiectele care urmează să fie sprijinite în cadrul inițiativei ”Copiii păcii” intră în sfera de responsabilitate a comisarului european pentru ajutor umanitar și reacție în situații de criză, Kristalina Georgieva.
La 10 decembrie, Uniunii Europene i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, ca recunoaștere a contribuției sale de peste șase decenii la promovarea păcii și a reconcilierii, a democrației și a drepturilor omului în Europa.
Comisia Europeană a acceptat oficial, în numele Uniunii Europene, suma de bani corespunzătoare premiului și a hotărât să completeze cei 930.000 de euro pentru a se ajunge la 2 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS