15.9 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlanda şi-a revizuit poziţia faţă de aderarea Bulgariei la Schengen

Olanda şi-a revizuit poziţia faţă de aderarea Bulgariei la Schengen

Olanda şi-a revizuit poziţia cu privire la aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat astăzi postul naţional de televiziune de la Sofia, potrivit Agerpres.
Ministrul olandez pentru migraţie, Fred Teeven, a declarat aseară că este convins că Bulgaria este pregătită pentru aderare la spaţiul european de liberă circulaţie. „Colaborarea noastră cu Bulgaria este mai mult decât bună”, a spus Teeven după ce s-a întâlnit la Haga cu vicepremierul bulgar Ţvetan Ţvetanov, care este şi ministru de interne în cabinetul de la Sofia. 

„Am avut o discuţie foarte deschisă şi sinceră cu ministrul Ţvetanov şi eu am rămas cu convingerea că Bulgaria este deja pregătită”, a subliniat politicianul olandez.
Anunţul vine la scurt timp după ce ministrul olandez al afacerilor externe Frans Timmermans a precizat într-o întrevedere cu omologul său român Titus Corlăţean că noul guvern de la Haga nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ultimul subiect rămânând însă de interes pentru ţara sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS