35.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniune de criză la Bruxelles pe fondul scandalului cărnii de cal

Reuniune de criză la Bruxelles pe fondul scandalului cărnii de cal

Miniştrii europeni ai agriculturi vor avea în această seară o reuniune de criză la Bruxelles, de la ora 17:00 GMT (ora României 19:00), pentru a studia măsurile care trebuie luate la nivelul Uniunii Europene (UE) ca urmare a scandalului cărnii de cal comercializate drept carne de vită, informează Agerpres.ro citând AFP. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, va participa şi el la reuniunea din această seară, care este prezentată drept una „informală”, la care nu vor fi prezenţi reprezentanţi ai tuturor ţărilor europene şi în urma căreia nu este aşteptată o decizie concretă. Întâlnirea va permite „un schimb de opinii între statele membre cele mai afectate, printre care Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii, Luxemburg, Suedia, România şi Polonia”, a informat preşedinţia irlandeză a UE.

Din partea Comisiei Europene vor lua parte comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg, şi un reprezentant al comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

Subiectul va fi dezbătut şi vineri, în cadrul unui comitet al experţilor europeni, precum şi la la următorul Consiliu UE pentru Agricultură, programat să se desfăşoare pe 25 februarie la Bruxelles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS