17.3 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest spontan la Prefectura Vâlcea pentru eradicarea taximetriei ilegale

Protest spontan la Prefectura Vâlcea pentru eradicarea taximetriei ilegale

Reprezentanţii firmelor de transport public din judeţul Vâlcea au mers în această dimineaţă la Prefectură, pentru a cere eradicarea taximetriei la negru, conform adevarul.ro. Transportatorii se plâng că pe şoselele din judeţ circulă nestingheriţi zeci de taximetrişti-pirat.

Patronii firmelor de transport s-au adunat în faţa Prefecturii Vâlcea încă de la prima oră a dimineţii. Pentru a-i linişti pe nemulţumiţi, prefectul Mircea Nadolu i-a invitat la o discuţie, în sediul Prefecturii. La întâlnire au fost prezenţi comisarul-şef Florian Marin, comandantul IPJ Vâlcea, şi subinspectorul Florian Ioniţă, şeful Poliţiei Rutiere. Patronii firmelor de transport din Vâlcea se plâng că “piraţii” fac evaziune fiscală şi că le fură clienţii.
Comandatul poliţiei vâlcene spune că fenomenul este destul de vechi şi greu de combătut pentru că legislaţia este lacunară. Poliţiştii pot aplica amenzi doar în anumite cazuri, când taximetriştii-pirat opresc în staţiile de autobuz, deţin autoturisme cu probleme tehnice sau încalcă regulile de circulaţie.
În urma acţiunii de astăzi, protestatarii vor semna o petiţie pentru modificarea legislaţiei în vigoare. Petiţia va fi depusă la sediul Instituţiei Prefectului, dar va fi înmânată celor 12 parlamentari din Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS