15.9 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie și Canada şi-au închis ambasadele de la Kiev

Marea Britanie și Canada şi-au închis ambasadele de la Kiev

Canada şi Marea Britanie au decis închiderea ambasadelor de la Kiev din motive de securitate, în urma confruntărilor din capitala Ucrainei, conform digi24.ro.
Un mesaj audio şi un anunţ postat pe site-ul misiunii diplomatice canadiene la Kiev anunţă închiderea ambasadei, fără detalii privind perioada în care decizia este în vigoare, relatează publicaţia Globe and Mail.
„Ambasada Canadei la Kiev este închisă din motive de securitate”, arată un mesaj audio al liniilor telefonice de la misiunea diplomatică. Mesajul precizează că angajaţii ambasadei continuă să ofere servicii consulare şi îi îndeamnă pe cetăţenii canadieni aflaţi în Ucraina să ia legătura cu misiunea diplomatică în caz de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului canadian de Externe, Adam Hodge, a declarat că personalul ambasadei este în siguranţă.

De asemenea, ambasada Marii Britanii la Kiev a fost închisă temporar din cauza situaţiei de securitate din capitala Ucrainei, potrivit unui anunţ postat pe site-ul misiunii diplomatice.

Cetăţenii sunt îndemnaţi ca, în caz de urgenţă, să trimită un e-mail pe adresa ambasadei Marii Britanii la Kiev, relatează Russia Today.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS