13.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Ivan: Până în ultima clipă, vom face tot ce va fi nevoie ca USL să rămână unită

Cătălin Ivan: Până în ultima clipă, vom face tot ce va fi nevoie ca USL să rămână unită

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, răspunde afirmaţiilor făcute de Cristina Pocora, subliniind ca PSD şi premierul Victor Ponta nu doresc dezbinarea USL, ci dimpotrivă, continuarea parteneriatului şi proiectului actual. „Consider cu fermitate ca proiectul USL trebuie să meargă mai departe. Guvernul este al tuturor românilor, nu al PSD sau PNL, şi trebuie să evităm o criză politica. Până în ultima clipă credem că USL trebuie să rămână unită, şi acesta este sensul tuturor declaraţiilor de până acum ale liderului PSD, Victor Ponta.

Regret că doamna Pocora, în calitatea sa de purtător de cuvânt, continuă să promoveze o informaţie greşită, dată pe surse, legat de ce ar fi declarat premierul Victor Ponta în privinţa candidaturii lui Crin Antonescu. Domnul Victor Ponta a comentat o ipoteză, nu a făcut afirmaţiile pe care doamna Pocora le creditează ca fiind adevărate cu privire la candidatura domnului Antonescu.

Aşa cum a declarat şi premierul României, noi vrem în continuare noii miniştri desemnaţi de PNL şi aşteptăm ca partenerii noştri liberali să ia o decizie cât mai repede în privinţa acestora. Încă de la început, aceştia au fost invitaţi să îşi preia portofoliile de miniştri, chiar dacă discuţia despre postul de vicepremier s-a prelungit ulterior.

Reamintim că, pentru a evita blocajul, premierul i-a propus lui Crin Antonescu să numească miniştri interimari din partea PNL măcar la ministerele Economiei şi Finantelor. A fost o dovadă de maximă deschidere. Din păcate, preşedintele PNL a refuzat, situaţie în care prim-ministrul a decis să înainteze preşedintelui Băsescu alte propuneri de interimari, până când posturile ar urma să fie ocupate de propunerile liberale.

În ceea ce priveşte Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2014-2016 şi măsuri precum reducerea impozitării muncii prin scăderea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit, doresc să subliniez ca măsurile enunţate sunt asumate încă din 2012 de toate partidele din USL, în oferta noastră electorală şi în programul de guvernare al USL. Sunt obiective asumate în 2012, care nu ar trebui să surprindă pe nimeni în 2014. Faptul că ele se menţin în strategiile noastre arată că vrem să punem în aplicare aceste măsuri.

Informatiile privind susţinerea Guvernului pentru legea amnistiei sunt neadevărate, şi reamintim faptul ca Guvernul a dat, prin ministerul Justiţiei, aviz negativ la proiectul legii, cerând dezbatere publică pe un asemenea act normativ.

Din punctul de vedere al PSD, USL rămâne un proiect major, pe care îl considerăm necesar şi extrem de important pentru alungarea de la putere a regimului Băsescu.

În legătura cu neadevărurile difuzate în spaţiul public, inclusiv în comunicatul de astăzi al purtătorului de cuvânt al PNL, ne abţinem să le comentăm mai mult”, a declarat Catalin Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS