19.8 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadu Stroe: Mă solidarizez cu Tăriceanu, trebuie să reanalizăm decizia Delegaţiei în privinţa USL

Radu Stroe: Mă solidarizez cu Tăriceanu, trebuie să reanalizăm decizia Delegaţiei în privinţa USL

Vicepreședintele PNL Radu Stroe a anunțat că se solidarizează cu demersul lui Călin Popescu Tăriceanu și crede că este necesară o reanalizare a deciziei Delegației Permanente a PNL privind ieșirea de la guvernare, potrivit B1TV.
Stroe spune că este vorba de o decizie greșită deoarece mai sunt posibile negocieri cu PSD.

„Mă solidarizez cu ieşirea domnului Tăriceanu de astăzi, covingerea mea intimă este că trebuia făcut acest lucru pentru că toţi aleşii locali ai PNL, tot activul de partid al PNL trebuie să ştie de direcţia în care mergem. Este un lucru, sigur că da, care deranjează conducerea partidului, sunt convins de lucrul ăsta, dar în acelaşi timp noi avem obligaţia să spunem aleşilor noştri locali, activului nostru de partid, că este o eroare care s-a produs şi oamenii trebuie să ştie acest lucru. Dacă vor accepta sau nu vor accepta deciziile luate, este o problemă a noastră, a tuturor. Dacă însă vor înţelege haosul în care ne ducem şi ca partid, dar nu ascund faptul că şi instabilitatea guvernamentală poate surveni în perioada imediat următoare, noi suntem responsabili pentru toate lucrurile acestea şi din acest motiv am găsit de cuviinţă să mergem mai departe, să încercăm să facem să meargă USL”, a susţinut Stroe la România TV.

„Eu cred că este o decizie greşită, evident că ce a hotărât Delegaţia Permanentă până una alta rămâne valabil, datoria noastră este să facem să înţeleagă partidul că drumul e greşit şi să găsim o modalitate ca şi domnul preşedinte Antonescu şi conducerea partidului să reanalizeze, să rediscute în partid, pentru că întotdeauna este o cale de negociere”, a menţionat Stroe.

Deputatul PNL a mai spus că viitorul Guvern Ponta va prelua programul USL în noua formulă.

El a avertizat că există riscul ca PNL să se întoarcă la 7-10 procente în preferinţele electorale, iar candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale ar fi „trecută dacă se merge pe acest drum”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS