14 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorina Creţu: România sprijină Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană

Corina Creţu: România sprijină Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, Vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a salutat votul acordat, astăzi, în plenul Parlamentului European, cu privire la ridicarea obligativităţii vizelor pentru resortisanţii ţărilor terţe, printre care şi cetăţenii Republicii Moldova. „Acordarea acestui vot nu ar fi fost posibilă în lipsa progreselor semnificative făcute de Republica Moldova în planul îndeplinirii condiţiilor politice aferente. Reformele din ultima vreme au permis Republicii Moldova să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care oferă o perspectivă stabilă şi de lungă durată relaţiilor bilaterale”, şi-a explicat votul europarlamentarul PSD.

„România este vital interesată ca acest proces să se finalizeze într-un orizont de timp rezonabil, prin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi va face tot ceea ce depinde de ea pentru succesul acestui proces”, a adăgat Corina Creţu. „Felicit pe toţi cei care au făcut posibile aceste evoluţii pozitive din Republica Moldova şi le urez succes”, a conchis europarlamentarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS