29.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarack Obama va face o vizită la Chişinău până la încheierea mandatului

Barack Obama va face o vizită la Chişinău până la încheierea mandatului

Preşedintele american Barack Obama va face o vizită în Republica Moldova până la încheierea mandatului său, a anunţat premierul moldovean Iurie Leancă, într-o emisiune difuzată de postul naţional Moldova 1, transmite Mediafax.ro. „Am iniţiat un nou cadru de dialog strategic cu SUA. Cadrul de lansare a acestui dialog este favorabil. În cadrul discuţiilor, Barack Obama a spus că va face o vizită aici, la Chişinău, până la încheierea mandatului său”, a declarat Iurie Leancă. El a adăugat că Statele Unite şi Republica Moldova vor avea un dialog instituţional pe probleme energetice, economice şi comerţ, dar şi privind atragerea investiţiilor americane.

Premierul Iurie Leancă a a explicat că acest dialog strategic cu Statele Unite ale Americii înseamnă şi un dialog strategic pe probleme de securitate. „Nu trebuie să se ignore situaţia Republicii Moldova şi problemele cu care ne confruntăm. Să nu se neglijeze conflictul transnistrean îngheţat care ne macină de mulţi ani”, a precizat Iurie Leancă.

În vizita de săptămâna trecută de la Washington, premierul Republicii Moldova a primit un mesaj puternic de susţinere din partea preşedintelui Barack Obama. Premierul Iurie Leancă a avut discuţii la Washington cu secretarul de Stat John Kerry şi vicepreşedintele Joe Biden, în contextul crizei din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS