22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata siriană a preluat controlul asupra oraşului rebel-cheie Yabrud

Armata siriană a preluat controlul asupra oraşului rebel-cheie Yabrud

Armata siriană a preluat duminică controlul asupra oraşului strategic Yabrud, ultimul bastion rebel în Munţii Qalamoun, în apropiere de frontiera cu Libanul, potrivit presei de stat, relatează AFP, citată de realitatea.net.
„Curajoasele noastre forţe armate controlează în întregime oraşul Yabrud, în provincia Damasc, şi percheziţionează oraşul pentru a anihila dispozitive explozive amplasate de către terorişti”, a anunţat televiziunea de stat citând o „sursă militară”.

Surse din opoziţie au declarat că civilii şi militanţii au fugit din oraş către frontiera libaneză, în noaptea de sâmbătă spre duminică, înainte de cucerirea Yabrudului.

Pierderea acestui oraş este o lovitură dură pentru opoziţie. Situat în apropiere de frontiera cu Libanul, oraşul a devenit un fief rebel încă de la începutul revoltei populare, în martie 2011, permiţând tranzitul de armament şi combatanţi.

De asemenea, Yabrud se află pe o autostradă importantă care asigură o legătură între Damasc şi Homs, al treilea cel mai important oraş din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS