22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa mai bine de o săptămână de la dispariţia avionului Malaysia Airlines, zeci de întrebări şi puţine răspunsuri

La mai bine de o săptămână de la dispariţia avionului Malaysia Airlines, zeci de întrebări şi puţine răspunsuri

Sâmbătă s-au împlinit opt zile de când aeronava Boeing 777, apariţiând companiei Malaysia Airlines, a dispărut de pe radare, lăsând în urmă doar un număr mare de întrebări. Zborul MH370 transporta 227 de pasageri de 14 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului. În prezent, în lipsa informaţiilor privind soarta lor, uneori pare că oamenii din acel avion au fost reduşi la un număr – 239, potrivit Mediafax.

CNN a realizat un material despre viaţa acestor oameni, susţinând că pasagerii zborului MH370 reprezintă „umanitatea la scară mai mică”.
Cel mai tânăr pasager are doi ani, iar cel mai bătrân 76 de ani. Cinci dintre ei nu au împlinit încă cinci ani.
Printre pasagderi se află ingineri, un artist şi un cascador, precum şi pelegrini budişti, turişti şi navetişti. Pentru cei care îi aşteaptă, ei sunt totodată taţi, mame, fii, parteneri de viaţă sau dragi prieteni.
Presa Internaţională a anunţat, sâmbătă, că anchetatorii investighează minuţios piloţii şi pasagerii, în timp ce căutările zborului MH370 – care şi-a schimbat direcţia şi a dezactivat comunicaţiile în mod „deliberat”, după care s-a „evaporat” – se concentrau duminică asupra a două regiuni vaste.

Autorităţile malaysiene au anunţat sâmbătă că dezactivarea sistemelor de comunicaţie şi schimbarea traiectoriei către Oceanul Indian „corespund unei acţiuni deliberate a cuiva din avion”, acesta continuând să zboare timp de aproape şapte ore.
„Cine? De ce? Unde?”, se întreba în ediţia de duminică cotidianul malaysian New Straits Times.
Aceste dezvăluiri au sporit uimirea experţilor şi presei, dar şi confuzia rudelor celor 239 de persoane care se aflau la bord, care se agaţă, în unele cazuri, de o speranţă infimă că avionul ar fi putut să aterizeze undeva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS