17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParticiparea la Consiliul European, subiect de dispută între premier şi preşedinte

Participarea la Consiliul European, subiect de dispută între premier şi preşedinte

Premierul Victor Ponta reclamă Parlamentului că președintele Traian Băsescu participă la Consiliul European din 20-21 martie, fără să solicite un mandat din partea Guvernului, potrivit Mediafax.
„Guvernul are obligația de a transmite Parlamentului cu minim 10 zile calendaristice înainte de reuniunea Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegația României intenționează să o prezinte la reuniunea Consiliului European din martie. Ca și în cazul reuniunilor anterioare ale Consiliului European, doresc să vă informez că președintele Traian Băsescu nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru participarea sa la reuniunea Consiliului European din marti”, se arată într-o scrisoare adresată de premierul Ponta Parlamentului.
Guvernul nu a fost informat asupra poziției pe care președintele a susținut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat, se mai menționează în document.
„În consecință, Guvernul este în măsură să informeze Parlamentul doar asupra agendei reuniunii Consiliului European”, încheie premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS