17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJoe Biden: Acțiunile Rusiei, o provocare la adresa lumii occidentale

Joe Biden: Acțiunile Rusiei, o provocare la adresa lumii occidentale

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat, în replică la declaraţiile lui Vladimir Putin, că acţiunile Rusiei reprezintă o provocare la adresa lumii occidentale, potrivit B1TV.
”Acțiunile Rusiei reprezintă o provocare la adresa lumii occidentale. Liderii europeni vor lucra din greu pentru a se asigura că solidaritatea euro-atlantică este întărită. Trebuie să avem o reacție puternică la anexarea unor teritorii care aparțin deja altor state”, a declarat Biden.
„Este incredibil ce se întâmplă în Ucraina. Reafirm susținerea puternică a SUA și NATO. Președintele mi-a cerut să vin la Varșovia pentru a reafirma susținerea puternică a SUA și NATO în legătură cu situația din Ucraina. Federaţia rusă a susţinut un referendum ilegal și rapid care nu a fost acceptat de întreaga lume. Ucraina a luptat să scape de oligarhi și corupție, pentru ca instituțiile ucrainene să fie conectate cu cele europene. Federația Rusă a susținut un referendum ilegal și rapid, care nu a fost acceptat de aproape întreaga lume. Această logică greșită motivează acțiunile Rusiei. 13 dintre cele 15 țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU consideră ilegitim acest referendum. China s-a hotărât că nu poate susține acest demers și s-a abținut de la vot. Pe măsură ce supunem Rusia unor costuri, în aceeași măsură trebuie să susținem Ucraina în acest moment. SUA încearcă să acorde un împrumut de un miliard de dolari și asistența tehnica pentru contractarea unui împrumut de la FMI care să ajute la stabilizarea Ucrainei”, a spus Biden.
Președintele rus Vladimir Putin a semnat, marți, decretul de alipire a peninsulei Crimeea la Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS