15.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă

UE nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă

Uniunea Europeană „nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului” de către Rusia, au anunțat marți, într-o declarație comună, președinții Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit Agerpres.
„Suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei trebuie respectate. UE nu a recunoscut nici referendumul ilegal și nelegitim din Crimeea, nici rezultatul său. UE nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă”, se menționează în textul citat.
În text se mai arată că în conformitate cu declarația șefilor de stat și de guvern din 6 martie și cu declarația dată publicității de cei doi lideri ai UE la 16 martie, în ziua referendumul privind alipirea Crimeii la Rusia, „Consiliul European va discuta situația din Ucraina la reuniunea din această săptămână și va ajunge la un acord asupra unui răspuns european unitar”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS