15.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegerile parţiale pentru parlamentari vor avea loc odată cu europarlamentarele, într-un singur tur

Alegerile parţiale pentru parlamentari vor avea loc odată cu europarlamentarele, într-un singur tur

Guvernul a decis organizarea de alegeri parțiale, în colegiile cu locuri de parlamentari sau aleși locali vacante, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, pe 25 mai.
Scrutinul pentru locurile vacante urmând să fie organizat într-un singur tur, a anunțat ministrul Eugen Nicolicea, potrivit B1TV.
Guvernul a aprobat organizarea la 25 mai și a alegerilor parțiale, estimând că în colegiile respective se va realiza o economie de circa 50% cu costurile celor două scrutinuri, a spus ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

Guvernul a luat, miercuri, această decizie prin ordonanţă de urgenţă şi a stabilit ca alegerile parţiale să aibă loc într-un singur tur, iar candidatul care a obţinut cele mai multe voturi să fie declarat câştigător.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor va fi 5 mai, urmând ca eventualele contestaţii să fie soluţionate până la 11 mai. Campania electorală pentru alegerile parţiale va începe la 10 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS