15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe schimbă buletinele de identitate

Se schimbă buletinele de identitate

Noile buletine de identitate, denumite biometrice, vor putea fi eliberate de la 1 aprilie și vor conține mai multe elemente de siguranţă, pentru ca actul să nu mai fie falsificat, potrivit europafm.ro.
Pe lângă datele care există și în prezent, noile cărți de identitate vor mai conține prenumele părinților titularului dar și date biometrice, precum imaginea facială și amprentele. Acestea din urmă vor fi stocate în sistemul național informatic de evidență.

Noile buletine vor avea un cip care va preveni copierea, accesul neautorizat și alterarea informațiilor. Noile buletine biometrice sunt opționale. Acestea reprezintă o „carte de identitate” virtuală şi permit atât identificarea titularului în mediul online cât și utilizarea unei semnături digitale pentru anumite documente electronice. Autoritățile susțin că cel care semnează în acest fel nu mai poate invoca apoi faptul că acceptul său a fost falsificat. Noile documente vor putea fi eliberate începând cu luna viitoare, iar punerea lor în circulaţie va fi făcută în maximum 1 an şi jumătate de la data emiterii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS