Practică kickboxing-ul din 2010 şi face parte din Fight Club Tigers Craiova. Andrei Măceşanu are 27 ani şi este una dintre speranţele Olteniei în sporturile de contact. Are în palmares 60 de meciuri, disputate atât în ţară, cât şi în străinătate, dintre care 57 de victorii (șapte prin knockout), două egaluri şi o singură înfrângere.
Andrei spune că a început să practice kickboxing din dorinţa de a face performanţă, fiind atras dintotdeauna de sporturile de contact. Se antrenează zilnic, două ore dimineaţa şi două după-amiaza, iar antrenamentul presupune, în principal, pregătire fizică şi tehnică. Partea tehnică este foarte importantă, deoarece, spune el, K1 nu este o simplă luptă de stradă transferată în ring, aşa cum este adeseori receptată de public. Fiecare meci are în spate o strategie, care determină rezultatul final. „Se întâmplă ca de multe ori să se insiste pe anumite lovituri, care sunt exersate foarte mult. Scopul, în general, este să îl surprinzi pe adversar“. Întrebat cât de important este fizicul într-un asemenea sport, Andrei crede că oricine doreşte să practice kickboxing îşi poate forma fizicul pe parcurs.
Dintre luptătorii de pe plan mondial, Andrei Măceşanu nominalizează doar unul: pe Badr Hari, pe care spune că îl admiră pentru agresivitatea sa. Vizavi de agresivitate şi de riscurile la care se expun sportivii care practică kickboxing, luptătorul craiovean crede că un rol foarte important îl are stăpânirea de sine: „La sportivii profesionişti, sau cel puţin în cazul meu, înainte de meci nu îşi are loc teama. Sunt puţine emoţii pe care trebuie să ştii să le ţii sub control, atâta tot. Eu ştiu ce am de făcut în ring, urc acolo şi îmi fac jocul“.
În prezent, luptătorul de la Fight Club Tigers se pregăteşte pentru o competiţie care va avea loc la Gherla, pe 26 septembrie, unde va întâlni un adversar foarte puternic, pe clujeanul Dorin Stan. Pe 17 octombrie, Andrei va lupta la Craiova, în cadrul celei de-a opta ediţii a Kombat Liga România.