21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Gorj a premiat ansamblurile prezente la Festivalul Internaţional de Folclor de la Târgu Jiu

CJ Gorj a premiat ansamblurile prezente la Festivalul Internaţional de Folclor de la Târgu Jiu

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a organizat ieri festivitatea de închidere a Festivalului Internaţional de Folclor. Manifestarea a debutat la începutul acestei săptămâni şi s-a încheiat aseară cu un spectacol extraordinar susţinut de ansambluri de muzică populară din cinci ţări, precum şi de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, cel care a organizat cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la Târgu Jiu. La festivitatea de închidere care a fost găzduită de Sala Maură a Prefecturii Gorj au participat delegaţii din partea ţărilor participante, respectiv din Italia, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia. Reprezentanţii ansamblurilor folclorice şi-au împărtăşit impresiile şi au stat de vorbă cu autorităţile locale, reprezentate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, precum şi cu subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca.

Ansambluri şi din Gorj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, le-a mulţumit invitaţilor străini pentru participarea la festival şi le-a adresat invitaţia de a reveni şi la următoarea ediţie a manifestării de la Târgu Jiu: „A fost o onoare pentru noi să vă avem la Târgu Jiu şi să vă urmărim alături de public. Gorjul apreciază folclorul autentic şi valorile tradiţionale şi le promovează şi prin astfel de festivaluri. A fost o oportunitate să vedem pe scenă momente unice din folclorul tradiţional din regiunile şi ţările pe care le reprezentaţi“, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Con­­siliului Judeţean Gorj. La Festivalul Internaţional de Folclor au participat şi câteva ansambluri şi formaţii din judeţul Gorj. Este vorba despre ansamblurile invitate, Fanfara „Armonia“ a municipiului Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ şi ansamblurile din localităţile Bustuchin, Cloşani, Negomir, Peştişani, Polovragi, Stoina, Turceni şi Ţânţăreni. Festivalul Internaţional de Folclor a fost organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS