În această lună, fermierii întocmesc în linii mari programul de activitate pentru campania de primăvară, incluzând culturile ce se vor înființa și lucrările prevăzute pentru fiecare cultură.Tot în această lună începe procurarea de inputuri necesare în campania de primăvară, potrivit specialiştilor de la Direcţia Agricolă Dolj. În câmp se efectuează controlul semănăturilor de toamnă (din 15 în 15 zile), iar în situațiile deosebite (ger puternic, crustă de gheață, polei, băltiri de apă), controlul se face și mai des.
Cei care se ocupă cu legumicultura își procură seminţe, îngrăşăminte chimice, insecto-fungicide necesare în primul rând producerii răsadurilor. Totodată, verifică starea culturilor de toamnă, evacuând la nevoie apa de pe culturi. Se începe amenajarea răsadniţelor şi se protejează cu folie de polietilenă culturile de frunzoase înființate din toamnă – salată, spanac, ceapă verde, în cazul în care apar geruri uscate.
În viticultură se desfundă terenul (dacă solul nu este înghețat) în cazul înființării plantațiilor de vii şi se
face fertilizarea organică de bază. Se fac tăieri în uscat la viile pe rod, în zona de cultură neprotejată.
În pomicultură se efectuează tratamentele de iarnă, se protejează plantaţiile tinere împotriva rozătoarelor, iar dacă timpul permite se pot executa tăieri de fructificare la speciile de sămânţoase, precizează specialiştii de la Direcţia Agricolă Dolj.