-2.5 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateSuferi de rinită alergică? Iată ce să mănânci!

Suferi de rinită alergică? Iată ce să mănânci!

Alergiile sezoniere, cunoscute și ca febra fânului sau rinita alergică, apar doar în anumite perioade ale anului – de obicei, primăvara sau vara. Acestea se dezvoltă atunci când sistemul imunitar reacționează excesiv la alergeni, cum ar fi polenul, ceea ce duce la congestie nazală, strănut și mâncărimi.

De mii de ani, ghimbirul a fost folosit ca remediu natural pentru o serie de probleme de sănătate, cum sunt greața și durerile articulare. Acesta are în compoziție compuși antioxidanți, antiinflamatori, fitochimici, notează clicksanatate.ro. Explorând modul în care acești compuși sunt de folos în combaterea alergiilor sezoniere, oamenii de știință au descoperit că ghimbirul, preparat sub formă de ceai, are proprietatea de a ameliora simptomele alergiilor.

Citrice

În timpul sezonului alergic, nu ezita să consumi fructe bogate în vitamine C. este vorba de portocale, grepfruit, lămâi și fructele de pădure. Motivul? Vitamina C scurtează durata unei răceli și oferă beneficii persoanelor care suferă de alergii. Este dovedit științific că un consum de alimente bogate în vitamina C ameliorează simptomele cauzate de polenul florilor, pomilor și arbuștilor.

Turmeric

Deși efectele turmericului asupra alergiilor sezoniere nu au fost studiate la oameni, studiile pe animale sunt promițătoare. Oamenii de știință spun că pulberea portocaliu-gălbuie conține curcumina. Acesta este un ingredient activ care contribuie la minimizarea iritațiilor cauzate de rinită alergică.

Roșii

Pe lângă citrice, și roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C. O roșie de dimensiuni medii conține aproximativ 26% din doza zilnică recomandată de vitamina C. În plus, aceste legume au în compoziție licopen, un compus antioxidant care ajută la scăderea inflamațiilor din organism. Licopenul este absorbit mai ușor în organism atunci când este gătit, deci alege conserve sau roșii fierte.

Ceapă

Este o excelentă sursă naturală de quercetina, substanță care acționează ca un antihistaminic natural, reducând simptomele alergiilor sezoniere. În plus, aceasta conține și alți compuși antiinflamatori și antioxidanți, de aceea este bine să o incluzi cât mai des în dietă. Ceapa roșie are cea mai mare concentrație de quercetină. Gătitul reduce conținutul de quercetină al cepei, deci, pentru rezultate rapide, mănâncă ceapă crudă. O poți pune în salate, guacamole sau ca topping în sendviș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS