0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăceala în sarcină. Cât este de periculoasă

Răceala în sarcină. Cât este de periculoasă

În timpul sarcinii, sistemul tău imunitar este mai fragil şi, de aceea, poţi răci uşor. Află cum poţi trata boala fără ca dezvoltarea micuţului să fie afectată şi cum poţi să stai departe de virusuri.

Principalul pericol pentru sarcină atunci când răceşti îl reprezintă medicaţia. Majoritatea antihistaminicelor, decongestionantelor şi medicamentelor pentru tuse nu trebuie luate în această etapă din viaţa ta fără să consulţi medicul în prealabil, notează clicksanatate.ro. Aceste medicamente nu sunt în general testate la femeile gravide şi pot afecta dezvoltarea normală a fătului. În general, poţi lua pastile pentru a calma durerile uşoare. Însă, nu este indicat să iei medicamente decât la indicaţia specifică a medicului.

Atenţie la antibiotice!

De cele mai multe ori, nu este bine să iei antibiotice atunci când eşti însărcinată, deşi există şi unele medicamente de acest gen care pot fi luate fără să-ţi afecteze sarcina. Cel mai important este să respecţi cu stricteţe recomandările medicului.

Mai bine să previi decât să tratezi

O dietă echilibrată şi spălarea conştiincioasă a mâinilor sunt cele mai bune metode de a evita virusurile de răceală şi gripă. Medicul îţi poate prescrie şi o serie de vitamine recomandate în sarcină pentru a-ţi suplimenta dieta. Dacă fumezi, ar fi bine să renunţi. Pe lângă faptul că afectează fătul, acest obicei contribuie la slăbirea sistemului imunitar.

Odihneşte-te şi bea multe lichide!

Dacă totuşi nu ai reuşit să te fereşti de virusuri şi răceala s-a instalat, există câteva trucuri care te pot ajuta să treci mai uşor peste boală şi să eviţi complicaţiile. În primul rând, odihneşte-te mai mult şi bea multe lichide. De altfel, este important să faci acest lucru pe tot parcursul sarcinii. Apa plată, ceaiurile din plante, sucurile naturale din fructe şi supele de legume sunt cele mai potrivite alegeri. Urmează o alimentaţie echilibrată, bazată pe multe fructe şi legume. Pentru a-ţi desfunda nasul, poţi folosi sprayurile cu apă marină sărată şi poţi face inhalaţii cu băi de aburi. Usturimea din gât poate fi ameliorată dacă bei apă caldă cu miere şi lămâie. Consultă medicul fără întârziere dacă simptomele sunt severe sau dacă durează mai mult de o săptămână. Ar putea fi vorba de gripă sau de alte complicaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS