7.3 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Bălcescu 200“- a doua promoţie de absolvenţi ai Colegiului Militar din Craiova

„Bălcescu 200“- a doua promoţie de absolvenţi ai Colegiului Militar din Craiova

Festivitate solemnă, dar cu mare încărcătură emoţională, la Colegiul Militar din Craiova. A absolvit o nouă promoţie de elevi, numită „Bălcescu 200“. La eveniment au participat reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, comandanţi ai unităţilor militare din garnizoană şi din regiunea Olteniei. S-au alăturat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai cultelor religioase. Cei mai emoţionaţi au fost însă elevii, dar şi părinţii acestora veniţi din toate judeţele ţării.

Ziua de joi a început într-un mod diferit la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Unitatea şcolară şi-a deschis porţile şi au păşit în interior părinţii elevilor. În acest cadru s-a auzit răsunând imnul României, dar şi imnul academic Gaudeamus Igitur. În aplauze şi sub privirile emoţionate ale participanţilor, o nouă promoţie de elevi a trecut în rândul absolvenţilor. Este cea de a doua promoţie de absolvenţi, care poartă numele onorific „Bălcescu 200“.

„Această promoţie a avut privilegiul de a parcurge studiile liceale sub auspiciile triadei- România 100, Aniversarea a 15 ani de apartenenţă la NATO şi deţinerea de către România a preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene“, a precizat col. Nicolae Bănică, șeful Secţiei învăţământ din Direcţia Instrucţie şi Doctrină din Statul Major al Apărării. Din această promoţie de absolvenţi fac parte 32 de elevi.

Profesorii în faţa noilor provocări


După această promoţţie rămân în urmă peste 300 de „vladimireşti” care trebuie să facă faţă provocărilor, îndrumaţi de profesori. „Stimaţi profesori, aveţi dificila misiune de a pregăti generaţia de mâine, cu tehnica de astăzi şi cu metodele de ieri. Aici apare o mare provocare care vine în reaşezarea învăţământului militar. Am convingerea că veţi ţine pasul cu trendul modernizării învăţământului şi cercetării ştiințifice. Veţi stimula potenţialul de învăţare al elevilor. Veţi sprijini tehnologia informaţiei, crearea şi dezvoltarea aplicaţiilor de tip e-learning. Veţi contribui la dezvoltarea aplicaţiilor de tip laborator virtual, care pot simula experimente, ceea ce va permite o învăţare mai uşoară. Veţi trece la învăţarea pe suporturi mobile şi la învăţarea pe sistemul inteligenţelor multiple“, a mai precizat col. Nicolae Bănică.

Premii speciale din partea Statului Major al Apărării

ELevii Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, premiaţi pentru rezultatele obţinute la concursuri şi olimpiade.

Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova şi-a deschis porţile în 2016. Din primul an şcolar, acest colegiu a reuşit să aibă elevi la diverse competiţii şcolare. Pentru rezultatele obţinute la competiţiile naţionale şi internaţionale în acest an şcolar, elevii au primit premii speciale din partea Statului Major al Apărării. Au fost premiate echipa de pentatlon masculin formată din Alexandru Riza, Ştefan Paraschivescu, Adrian Cocor şi Narcis Diaconu, Florin Cosacu. Această echipă a obţinut premiul III la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Elevii „vladimireşti” au urcat pe podium şi în clasamentul individual. Locul al II-alea la nivel naţional a fost ocupat de Alexandru Riza, iar locul al III-lea – de Adrian Cocor.

A fost premiată şi eleva Andreea Alexandra Pârvoi, din clasa a XII-a A. Ea a obţinut menţiune la faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română -secţiunea lectura ca abilitate de viaţă. Premiu special al Statului Major a fost acordat şi elevului Robert Stanciu Nicolae. El a obţinut care a obţinut menţiune la etapa naţională a olimpiadei de religie.

Distincţii au primit şi elevii Răzvan Roşiu, clasa a X-a B, şi Alexandru Gabriel Bercea, a IX-a D, au obţinut premii remarcabile la Campionatul Mondial de Karate. De asemenea, elevii Octavian Mocanu, din clasa a IX-a E, şi George Vârtopeanu, clasa a IX-a C, au fost premiaţi pentru rezultatele de la olimpiada de geografie.
A fost acordat premiul „Amilcar Săndulescu“ elevului Mihai Andrei Pascu, care a obţinut cea mai mare medie la nivelul colegiului. De asemenea, au fost premiaţi şi elevii cu cele mai mari medii din fiecare an de studiu. După bacalaureat va fi desemnat şi premiat şi şeful de promoţie.

Cheia succesului pentru o nouă promoţie


Bilanţul rezultatelor de excepţie cuprinde foarte multe premii. „La olimpiadele şcolare au fost obţinute, la faza judeţeană, 52 de premii şi menţiuni, iar la faza naţională alte şapte astfel de premii şi distincţii. La concursurile şcolare s-au obţinut 76 de premii la faza județeană, 19 premii la faza regională, 18 premii la faza naţională. Se adaugă patru premii la faza internaţională şi multe alte premii la întrecerile locale, precum și activităţile extracurriculare, culturale, sportive desfăşurate“, a precizat col. Ovidiu Plopan. Pentru a duce mai departe tradiţia acestui colegiu, eleva de clasa XII-a, Larisa Diaconescu, a înmânat colegilor cheia succesului.


„Ne aflăm acum la sfârşitul unui drum iniţiatic, într-un moment în care se pun în balanţă speranţe, se desăvârşesc idealuri şi se împărtăşesc emoţii şi perspective. Astăzi, în acest cadru festiv, a doua promoţie de absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ îşi ia rămas bun de la instituţia care a ţinut, timp de trei ani, loc de casă, dar şi de la cei care au ţinut, pe parcursul acestor ani, loc de familie. Recunoştinţa, emoţiile inerente, aşteptarea înfrigurată a unui nou început, toate se adună în acest rămas bun. Dacă mai există valori fără temporalitate, dacă mai sunt încă amintiri care nu se şterg, atunci, cu siguranţă, această zi strălucitoare prin semnificaţie se va fixa etern pe negativul memoriei noastre“, a fost mesajul absolventei Larisa Diaconescu, rostit cu emoţie. Pentru ei, joi a fost ultima defilare, cântând „Treceţi batalioane române Carpaţii“. Elevii vor mai rămâne însă în cazarmă pentru a continua pregătirea pentru examenul naţional de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS