4.2 C
Craiova
vineri, 24 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateCum îngrijim pielea din jurul ochilor

Cum îngrijim pielea din jurul ochilor

E important să acorzi atenţie îngrijirii pielii, indiferent de vârstă. Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă, deci are nevoie de tratament special.

Pentru a întârzia apariţia ridurilor şi pentru a evita pungile de sub ochi, în primul rând trebuie să te odihneşti. E bine să îţi faci un program de somn de şapte-opt ore, pe care să îl respecţi în majoritatea nopţilor. În al doilea rând, e important să bei doi litri de apă pe zi sau mai mult pe timpul verii. Apa menţine sănătatea pielii, iar deshidratarea favorizează apariţia ridurilor, notează clicksanatate.ro.

Foloseşte creme adecvate pentru pielea din jurul ochilor

E recomandat să ai grijă la cremele şi gelurile pentru pielea din jurul ochilor pe care le foloseşti. Alege creme hrănitoare şi cu conţinut de peptide, care stimulează producţia de colagen, implicată în menţinerea elasticităţii. Printre ingredientele unei creme de ochi ar trebui să se afle şi retinolul, care ajută la regenerarea celulelor şi la prevenirea îmbătrânirii pielii. De asemenea, vitaminele A sau E diminuează ridurile existente şi previn apariţia unora noi. Dacă te confrunţi cu aspectul de ochi umflaţi, pe eticheta cremei trebuie să regăseşti ingrediente precum cafeina sau ceaiul verde, iar dacă ai cearcăne întunecate, e bine ca gelul sau crema să conţină şi acid kojic, arbutină sau vitamina B3.

Măştile naturale te scapă de pungi şi riduri

Dacă ai pungi sub ochi, când îţi faci cafeaua de dimineaţă, pune două linguriţe de lichid pe un disc demachiant şi lasă-l să se răcească. Rupe-l apoi în două bucăţi şi pune-ţi câte una sub fiecare ochi. După 5 – 10 minute, pielea de sub ochi va fi revigorată sau îţi poţi face o mască din castravete crud şi lapte. Amestecă la blender un castravete mic cu o lingură de lapte. Pune mixtura la frigider pentru 15-20 de minute ca să se răcească. Aplică masca sub ochi cu un masaj uşor şi las-o să acţioneze 30 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Pentru un efect de calmare şi de netezire a pielii de sub ochi, prepară-ţi o mască din o linguriţă de ulei de măceşe, zece picături de ulei esenţial de lavandă, patru picături de ulei esenţial de lămâie şi o linguriţă de gel de aloe. Pune toate ingredientele într-un recipient şi amestecă-le bine. Seara, după ce te-ai demachiat şi te pregăteşti de culcare, masează uşor soluţia sub ochi şi deasupra pleoapelor, până intră în piele.

Pentru prevenirea ridurilor şi înlăturarea senzaţiei de uscăciune, încearcă o mască din ulei de cocos şi morcovi. Taie un morcov în câteva bucăţi şi fierbe-l cinci minute, apoi pasează-l la blender. Amestecă pasta de morcov cu două linguriţe de ulei de cocos şi întinde amestecul sub ochi. Lasă-l să acţioneze 15 minute şi apoi spală-te cu apă călduţă.

Nu uita!

Dormi şapte-opt ore pe noapte, pe o pernă nici foarte înaltă, nici prea joasă, care să-ţi menţină capul şi gâtul în poziţie firească. Bea apă şi ceai de plante neîndulcit. Redu consumul de sare şi de alcool şi creşte aportul de potasiu (banane, cartofi copţi, fasole albă, iaurt, pepene verde, sfeclă roşie, somon), pentru a preveni şi trata retenţia de lichide. La fel de important este să renunţi la fumat. Demachiază-te cu mişcări delicate, fără să apeşi foarte tare pielea. Foloseşte creme de zi cu protecţie solară (FPS 30).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS