Stadionul de atletism din Craiova va fi gata în mai 2020. Aceasta este promisiunea constructorului care a obţinut contractul pentru continuarea lucrărilor la arena din vecinătatea Complexului „Ion Oblemenco“ începută în 2015 şi abandonată în 2016.
Aşa cum GdS anunţa, în exclusivitate, la începutul acestei luni, firma Recon SA din Craiova este cea care va trebui să finalizeze stadionul de atletism. Aceasta s-a prezentat la licitaţie cu trei subcontractanţi: SC Msport Pro SRL, din Răchita de Sus (Dolj) – cu 10,57% din lucrări, SC Domarcons SRL din Craiova – 6,8% şi SC Ischia SRL din Galaţi – 10,67%, şi a obţinut contractul pentru suma de 38.306.868,56 lei fără TVA.
Termenul de execuţie al singurului stadion din România dedicat atletismului, construit după toate cerinţele Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), este de zece luni. Un termen pe care constructorul spune că îl va respecta.
„Vom face toate eforturile să inaugurăm stadionul de atletism până la 1 mai 2020“
Pe şantierul de lângă stadionul „Ion Oblemenco“ au demarat deja lucrările, dar joi acestea au fost inaugurate oficial.
„Vom face toate eforturile să inaugurăm stadionul până la 1 mai 2020. Avem zece luni de execuţie şi acesta e targhetul nostru. Avem şi trei subcontractori importanţi: Domarcons, pentru structura de la pistă, Msport, pentru partea de gazon şi iluminat, şi Ischia, pentru zona de contact a pistei. Aceasta din urmă este o firmă care a mai lucrat şi pentru realizarea altor piste omologate de Federaţia Internaţională de Atletism“, a mai spus Petcu.
Stadionul de atletism va fi monitorizat pe perioada execuţiei
Prezent la demararea lucrărilor de modificare şi reamenajare a stadionului de atletism cu capacitatea de peste 5.000 de locuri, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a făcut şi un scurt istoric al eşecului proiectului iniţial.
El a spus cum „s-au analizat lucrurile și s-a constatat că trebuie făcute remedieri masive la stadion“. Adică un nou studiu de fezabilitate, o reproiectare şi transformarea stadionului într-unul care să găzduiască competiții internaționale de clasa III A. Totul la indicațiile Federației Române de Atletism.
Stadionul va avea şi o zonă specială pentru încălzire, un fel de ministadion, după cum s-a exprimat Genoiu, cu un perimetru de 4 pe 200 de metri, cu o linie dreaptă de 100 m cu patru culoare.
„Zona aceasta avea montați şi piloni perimetrali, pentru o următoare fază de închidere și transformare într-o sală, care să fie folosită și pentru perioada de iarnă“, a dezvăluit primarul Mihail Genoiu.