21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătaie într-un avion pe aeroportul Otopeni

Bătaie într-un avion pe aeroportul Otopeni


O pasageră dintr-un avion TAROM, care venea din Amsterdam şi mergea spre Cairo, via Bucureşti, a filmat nişte scene teribile, chiar înainte de decolare.

Imaginile incredibile surprinse arată cum forțele de securitate s-au luptat cu un bărbat care a refuzat să coboare din avion.
Pasagera a explicat situația. O femeie musulmană s-a aşezat pe locul unde era una din ieșirile de urgență din avion. Cei din aeronavă au încercat să îi facă instructajul, dar femeia nu înțelegea nici engleză nici română.
Când au văzut acest lucru, membrii echipajului au încercat să o legitimeze și să le arate biletul pentru a verifica dacă locul ei chiar era acolo.
Femeia a refuzat să facă acest lucru. Soțul acesteia a început să spună că nu au niciun drept să o legitimeze. Forţele de securitate au încercat să-i coboare din avion.

Ce a filmat pasagera

„Mai târziu am aflat că motivul pentru care i s-a cerut doamnei să părăsească aeronava. Nu a fost că nu a înțeles sau nu a vrut să urmeze instrucțiunile referitoare la regulile de ieșire de urgență, ci pentru că l-a scuipat pe unul dintre ofițerii de zbor (securitate). Securitatea nu a luat în considerare faptul că în avion erau mulți copii, bătrâni și persoane cu dizabilități. Unei persoane cu dizabilități i s-a făcut rău. A fost solicitată asistența paramedicilor de două ori. Odată, când femeii i s-a făcut rău, a doua oară când unei alte persoane i-a fost rău.

Soțul doamnei a fost scos din avion într-o stare foarte neplăcută pentru călători. Copiii plângeau. Soţia sa a fost coborâtă din avion după criza diabetică. Când am cerut securității să acționeze în mod rezonabil, am fost ameninţaţi. După două ore de situație extrem de stresantă și fără apă, pasagerii au părăsit avionul. Nu am înțeles dacă înlăturarea pasagerilor a fost o indicație provenind din siguranță sau pasagerii au decis să plece din cauza unor condiții insuportabile. Nimeni nu ne-a întrebat dacă există persoane sau copii care necesită asistenţă. Am cerut de două ori să fie dată apă oamenilor. Abia după o oră am primit. Nu cred că era dificil să găsească sticle de apă pe un aeroport internațional pentru a oferi un anumit confort oamenilor.

În cele din urmă, ni s-a oferit hrană și apă. Am plecat a doua zi, pe 17 iulie, la 5.00 dimineaţa, după 9 ore de aşteptare,”, a scris pasagera pe pagina ei de facebook.
Procedurile din aeroport spun că în acest caz trebuie să intervină forțele de securitate din aeroport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS