17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de koala au pierit într-un incendiu

Sute de koala au pierit într-un incendiu

Un incendiu de vegetaţie face ravagii pe coasta de est a Australiei, au informat miercuri autorităţile locale, citate de AFP.

Pompierii se luptă să controleze incendiul, declanşat sâmbătă de un fulger, la aproximativ 400 de kilometri nord de Sydney, care a distrus deja peste 2.000 de hectare.
Agenţii responsabili pentru protecţia faunei din nordul statului australian New South Wales sunt extrem de îngrijoraţi pentru populaţia de koala care trăieşte în zona devastată de flăcări.
„Aceşti koala sunt deosebit de importanţi deoarece este vorba despre o populaţie foarte diversă din punct de vedere genetic“, a declarat Sue Ashton, preşedinte al Spitalului pentru Koala din Port Macquarie. Ea şi-a exprimat îngrijorarea că incendiul a provocat moartea a sute de koala care trăiesc în această zonă de reproducere.

Defrişările şi amenajarea teritoriului au provocat distrugerea habitatului urşilor koala, reducând diversitatea genetică a speciilor.
„Este o tragedie, deoarece este unică această populaţie de koala“, a subliniat Sue Ashton.

Peste 70 de incendii, încă active

Peste 70 de incendii sunt active în statul New South Wales, care se confruntă în aceste zile o secetă gravă.
Situaţia se îmbunătăţeşte, în schimb, în apropiere de portul Macquarie, unde au fost desfăşurate bombardiere cu apă.

Potrivit lui Sue Ashton, pompierilor care acţionează în zonă o să li se alăture voluntari pentru a evalua pierderile şi pentru a salva restul populaţiei de koala.
„Atunci când koala sunt prinşi în mijlocul flăcărilor, ei urcă în vârful unui copac şi se încolăcesc. Dacă focul trece repede şi doar le arde uşor blana, ei sunt în siguranţă, iar blana le va creşte“, a explicat ea, precizând însă că, în cazul în care focul persistă, koala nu au nicio şansă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS