17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeroare la cinematograf

Teroare la cinematograf

Se pare că hoţii se adaptează din mers vremurilor şi se inspira mai nou din…. metodele teroriştilor. Aşa au procedat doi bărbaţi din Franţa, care au semănat teroare printre spectatorii prezenţi la un cinematograf din Franţa.

Conform unei ştiri publicate, luni, de ziarul Le Parisien şi preluate apoi de publicaţii din lumea întreagă, duminică seară, la un cinematograf din Paris, un bărbat a strigat „Allah Akbar!”, semănând panică printre spectatori şi determinându-i pe mulţi dintre ei să părăsească în fugă sala.

Sala de cinema are o capacitate de 500 de locuri

Incidentul a avut loc la cinematografului Grand Rex, care are o sală de 500 de locuri, dintre care multe erau ocupate la proiecţia de duminică seară a blockbuster-ului american „Jocker“. Persoanele care veniseră să vadă filmul de la 21.30 au povestit cum, pe la jumătatea acestuia, un bărbat aflat în sală a strigat de mai multe ori „este politic!”. Când unii spectatori i-au cerut să nu mai facă gălăgie, bărbatul s-a ridicat, și-a pus mâinile pe piept și a strigat: „Allahu Akbar!” („Dumnezeu este mare!”), după care a început să murmure în limba arabă.

Spectatorii, cuprinşi de panică, s-au năpustit spre ieșiri, mai ales că cineva a afirmat, în mod fals, că bărbatul are o armă. Oamenii au sărit de pe scaune, s-au îmbrâncit şi unii au căzut pe jos pe culoar, conform marturiei unora dintre cei prezenţi.

Spectatorii l-au pus la pământ

Când suspectul a încercat să fugă, a fost pus la pământ de câţiva spectatori și de un agent de pază, dar a reușit să se elibereze şi să dispară. De haosul provocat au profitat una sau mai multe persoane, care şi-au însuşit genţi, portofele şi alte obiecte aparţinând spectatorilor. După incident, teatrul a fost evacuat și poliția din Paris a trimis la faţa locului echipe de genişti si câini dresaţi pentru a depista eventualele bombe, dar nimeni nu au găsit nimic.

Suspectul a fost identificat în scurtă vreme în apropierea cinematografului, în persoana unui bărbat de 34 de ani, din suburbia Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine). El a fost reţinut de poliţie, fiind acuzat de „apologia terorismului“. Poliţia caută un al doilea suspect.

Conducerea cinematografului, care a depus plângere, consideră că totul a fost premeditat. Aceasta susţine că suspectul a avut un complice, împreună cu care a pus în scenă incidentul cu scopul de a fura obiectele personale ale spectatorilor. „Erau doi hoți care căutau o modalitate de a lua telefoanele și gențile oamenilor. Se pare că au folosit deja aceeași tactică o dată într-un tren“, a spus directorul cinematografului Grand Rex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS