2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului: 10 orașe din România trebuie să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării

Ministrul Mediului: 10 orașe din România trebuie să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării

10 orașe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce privește reducerea nivelului de poluare, a precizat luni Ministrul Mediului, Costel Alexe. Instituțiile europene recomandă acest lucru, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement, potrivit digi24.ro.

Cele 10 orașe care trebuie să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării, potrivit ministrului Mediului, sunt: Craiova; Cluj; Timișoara; Constanța; Brăila; Turnu Măgurele; Galați; Bacău; Ploiești și Pitești.
„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu zece municipalităţi din România. Acestea au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de preinfringement sau infringement pe calitatea aerului“, a spus, luni, Costel Alexe.

Raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populației

Ministrul Mediului a mai precizat, luni, că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populației.
Costel Alexe a convocat luni reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi care se află sub monitorizarea Comisiei Europene: București, Iași și Brașov.
„Din păcate, în ultimii ani poluarea aerului în Bucureşti a fost din ce în ce mai mare şi mai alarmantă. Deşi aveam la Bucureşti un plan de măsuri, el nu este implementat aşa cum ar trebui. (…) Primăria Capitalei, având în vedere că este în procedură de contencios cu Comisia Europeană şi din păcate nu a reuşit ani la rând să convingă Comisia că situaţia se îmbunătăţeşte, suntem astăzi în situaţia în care doar aşteptăm verdictul. (…) Aşteptăm din moment în moment verdictul, care va însemna pentru România o amendă de între 100.000 şi 400.000 de euro până vom reuşi să ajungem să avem zile fără depăşiri“, a declarat recent ministrul Costel Alexe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS