8.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul Expres Craiova – Târgu Jiu rămâne fără proiectant

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu rămâne fără proiectant

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu nu are încă un proiectant.

Licitația pentru desemnarea unei companii are să realizeze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic a fost lansată în urmă cu aproape un an de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Până acum, verdictul a fost amânat de câteva ori. Este de amintit că mai multe firme s-au arătat interesate de contractul care vizează elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu și au depus oferte în acest sens.

Operatorii economici EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL și-au prezentat ofertele în asociere, ca și IRIMAT CONS SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA. În schimb, compania TPF INGINERIE SRL a preferat să participe individual la această licitație.

Trebuie să înceapă cu studiul de fezabilitate

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în conformitate cu prevederile contractuale, prestatorul desemnat de Comisia de evaluare va avea obligația să elaboreze studiul de fezabilitate, Proiectul Tehnic de Execuție și Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire, dar și să acorde asistență tehnică până la obținerea autorizaţiei de construcţie de către Autoritatea Contractantă.

După finalizarea contractului, care are o perioadă de derulare de 25 de luni, se va intra direct în faza licitării documentației pentru construcția Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu. „Traseul actual principal ce realizează legătura între Craiova și Târgu Jiu este asigurat de DN6 (E79) Craiova – Filiași – Târgu Jiu, pe tronsonul Filiași – Târgu Jiu un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului.

Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens“, potrivit caietului de sarcini care însoțește licitația. Potrivit caietului de sarcini, drumul expres ar urma să fie construit cu bani europeni și se va lega atât la drumul expres Craiova – Pitești, cât și la centura Târgu Jiu. Firma care va câștiga licitația va trebui să propună și să analizeze trei variante de traseu. Cea vehiculată până acum este prin Târgu Cărbunești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS