Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Raul Pătraşcu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că a decis oprirea funcţionării computerului tomograf al unităţii de îndată ce a aflat că acesta funcţiona din 2018, de la instalare, fără avizul CNCAN şi fără aviz de funcţionare, sesizând totodată Corpul de control al Ministerului Sănătăţii cu privire la acest aspect.
Potrivit managerului Raul Pătraşcu, pacienţii acuţi şi cei din urgenţe nu au de suferit, fiind reorientaţi spre un alt computer tomograf din spital.
Raul Pătraşcu a sesizat Corpul de control al Ministerului Sănătăţii
Raul Pătraşcu a sesizat, totodată, Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi cu privire la un al treilea timp computer tomograf care este nefuncţional, întrucât spitalul a încheiat, în trecut, un contract cu o firmă de service care însă nu este acreditată să presteze astfel de servicii.
Potrivit acestuia, în aceeaşi zi a încheiat protocoale de colaborare cu alte trei spitale din Timişoara, pentru a avea o rezervă în cazuri neprevăzute, tocmai pentru ca pacienţii să nu sufere, iar până la rezolvarea situaţiei, pacienţii care vor fi programaţi prin ambulatoriu vor fi îndrumaţi către alte servicii de computer tomograf. Managerul a dat asigurări că „urgenţele şi acuţii nu vor avea de suferit”.
Obţinerea autorizaţiei de funcţionare de la CNCAN va dura, probabil, în jur de trei luni, dar Raul Pătraşcu speră ca dosarul să fie rezolvat mai repede.
Managerul Spitalului Judeţean Timişoara a mai subliniat că „celălalt computer tomograf este nefuncţional pentru că spitalul a încheiat în trecut un contract de service cu o firmă care nu are autorizaţie pentru a face service pe un astfel de aparat şi am sesizat Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi pe acest subiect, cum a fost posibil ca acea firmă să câştige licitaţia”, a concluzionat Raul Pătraşcu.