19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriștii s-au distrat de Mărțișor pe pârtiile din Rânca

Turiștii s-au distrat de Mărțișor pe pârtiile din Rânca

Mii de turiști s-au distrat la Rânca, în Gorj, în ultimele zile de iarnă și la început de primăvară.

În ciuda panicii generate de coronavirus, dar și de faptul că în Gorj a apărut primul caz de COVID 19, turiștii au urcat la cota 1.650, în stațiunea montană Rânca. Chiar dacă prima competiție de schi a sezonului, Cupa Rotary la schi a fost anulată de organizatori din cauza coronavirusului, pârtia principală, aflată în centrul stațiunii, a fost plină în cele trei zile de weekend.

Chiar și pe 1 Martie, de Mărțișor, turiștii au ieșit din cabane și au schiat. „Cu toate că celor de la Rotary le-a fost frică de coronavirus să mai organizeze Cupa Rotary, peste 4.000 de turiști au urcat la Rânca să schieze și să participe, ca în fiecare an, la concursul cu premii, care însă nu a mai avut loc. A avut participanți, dar nu a mai fost concursul“, a spus Constantin Pănescu, unul dintre cabanierii din Rânca.

Haz de necaz pe tema coronavirusului în Rânca

Practic, măsura organizatorilor de a nu mai organiza Cupa Rotary la schi nu a avut efect. Au fost mulți turiști care s-au aflat pe pârtia din centrul stațiunii și ar fi existat prin urmare participanți pentru organizarea primului concurs de schi al sezonului. Autoritățile din domeniul medical au transmis însă că este de preferat ca evenimentele publice care implică participarea unui număr mare de persoane să nu mai fie organizate. În acest fel se evită contactul dintre persoanele potenţial bolnave.

În Gorj sunt peste 250 de persoane aflate în izolare. Cabanierii din Rânca au făcut haz de necaz și au postat pe rețele de socializare un filmuleț în care consumă usturoi și pălincă. Acesta ar fi antidotul pentru coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS