Colegiul Medicilor Gorj se implică în achiziționarea de materiale de protecție pentru medici și asistente. De asemenea, se are în vedere cumpărarea unui aparat de testare rapidă a pacienților care au simptome de COVID-19.
Ana Băleanu, președintele Colegiului Medicilor Gorj, a declarat că va fi realizată o evaluare a sumelor care sunt disponibile la nivelul instituției pentru a fi achiziționate materiale de protecție destinate personalului medical.
„Am dat dispoziția la contabilitate pentru a se face anumite evaluări în ceea ce privește disponibilul financiar. Este vorba de sumele provenite din cotizații. Vedem cam pe ce ne putem baza și ce putem folosi pentru cumpărarea de măști de protecție și combinezoane de protecție pentru cadrele medicale, pentru cei care se află în prima linie. Se discută, de asemenea, varianta achiziționării unui aparat de testare rapidă pentru depistarea coronavirusului. Vedem exact ce vom cumpăra din banii Colegiului Medicilor Gorj, în funcție și de discuțiile pe care le avem cu șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu“, a declarat doctorița Ana Băleanu, președinta Colegiului Medicilor Gorj și medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.
Scrisoare către autorități și șefii de spitale
În același timp, Colegiul Medicilor Gorj a trimis luni o adresă către autoritățile locale și județene, precum și către conducerile spitalelor din județ. Președintele Colegiului Medicilor Gorj, medicul Ana Băleanu, a declarat că este nevoie ca forurile responsabile și cu putere de decizie să facă achizițiile necesare pentru a proteja cadrele medicale. Este nevoie de cumpărarea de materiale de protecție și dezinfectanți.
Medicii trebuie protejați cât mai mult posibil, având în vedere că aceștia se află în prima linie și se ocupă direct de combaterea și eliminarea coronavirusului. Și la nivelul județului Gorj va fi nevoie de toți medicii disponibili și va trebui să se încerce ca niciunul să nu fie infectat cu COVID-19. Ana Băleanu a mai spus că este nevoie ca managerii de spitale din județ să fie atenți și la modul în care medicii își desfășoară programul, pentru ca aceștia să se poată odihni și recupera, pentru a putea continua activitatea.