0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele 45 de tone de echipamente medicale au aterizat pe Aeroportul Otopeni

Cele 45 de tone de echipamente medicale au aterizat pe Aeroportul Otopeni

Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO care a aterizat joi dimineaţa, în jurul orei 8.00, pe Aeroportul Otopeni.

Transportul s-a făcut după ce MApN a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea acestei misiuni aeriene de urgenţă.

LIVE: 45 de tone de echipament medical au ajuns acum din Seul pe aeroportul OtopeniTransportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.#COVID19 #RomâniaFiiPuternică

Gepostet von Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro am Mittwoch, 25. März 2020

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, potrivit unui comunciat transmis, miercuri, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Zborul a fost efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilităţii de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Capabilităţii de Transport Aerian Strategic.

Aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni joi dimineaţa, 26 martie

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Capabilităţii de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă ţări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda şi Suedia.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS