6.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă angajați ai Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din București au COVID-19

Nouă angajați ai Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din București au COVID-19

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din București a decis testarea personalului medical ca măsură de prevenție. Nouă dintre angajați au fost depsitaţi pozitiv la COVID-19.

În urmă acestui proces de testare, 28 de persoane din UPU au evidențiat rezultate negative, în vreme ce alți 9 angajați ai Unității de Primiri Urgențe (5 asistenți, 3 brancardieri și 1 medic radiolog) au prezentat rezultate pozitive pentru infecția cu COVID-19.

”Precizăm faptul că toate cele 9 cadre medicale/personal auxiliar sunt în prezent asimptomatice și nu se află în programul de lucru la spital, fiind, pe de altă parte, anunțați despre necesitatea de a se plasa în autoizolare la domiciliu. Că măsură imperativ necesară, a fost informată oficial Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, instituție care urmează să ia măsurile epidemiologice necesare”, se arată în comunicatul de presă al conducerii spitalului.

În acest moment, în spital are loc o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cine sunt contactii direcți pentru fiecare dintre angajații confirmați pozitiv.

De asemenea, urmează să fie testat întreg personalul medical al instituției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS