Pe teritoriul județului Gorj, numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată este în creștere.
Este vorba de un total de 633 de persoane, potrivit datelor prezentate de Centrul Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Gorj. Numărul persoanelor aflate în izolare continuă să scadă. După ce marți se înregistrau 1.701 persoane, miercuri, din datele înregistrate la Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției reieșea faptul că se mai află în izolare 1.551 de persoane.
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.
Verificări la domiciliul celor autoizolați
Polițiștii gorjeni au verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 1.480 de persoane, în total fiind verificate peste 300 de locații. Oamenii legii au mai desfășurat și alte misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În urma acestora, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 195.000 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. O tânără din județul Gorj nu a respectat măsura izolării și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiind plasată în carantină instituționalizată pentru 14 zile.
„Totodată, polițiștii locali au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3/2020, în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină cu 40 jandarmi, însoțirea a şapte transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Jandarmii gorjeni au desfășurat activități de verificare în teren privind respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare la persoane din localitățile TârguCărbunesti, Rovinari și Motru. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au efectuat misiuni de transport al persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective“, conform Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției Gorj.
Personalul DSP Gorj este mobilizat în Rânca
Direcția de Sănătate Publică Gorj se mobilizeză în zona montană Rânca. Aici ajung de la o zi la alta tot mai mulți gorjeni veniți din Europa. Aceștia sunt obligați să intre în carantină. Li se asigură cazare în pensiunile și hotelurile din Rânca. De asemenea, primăriile din Novaci și din Baia de Fier oferă și hrana necesară gorjenilor care intră în carantină.