22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘedință cu marii angajatori pe tema șomajului tehnic, la sediul AJOFM

Ședință cu marii angajatori pe tema șomajului tehnic, la sediul AJOFM

Reprezentanții celor mai mari angajatori din Gorj au fost invitați, vineri, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Târgu Jiu.

Este o decizie a directorului executiv Romeo Chiriac, șeful Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Acesta se așteaptă la un număr foarte mare de cereri pentru șomaj tehnic. Din acest motiv, reprezentanții celor mai mari firme din județ vor fi prezenți la o instruire, la sediul AJOFM Gorj. Conducerea Agenției se așteaptă la cereri de acordare a șomajului tehnic pentru peste 12.000 de salariați.

Se dorește ca toate documentele să fie completate, dat fiind faptul că va fi vorba de foarte multe solicitări. Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj nu vor avea timp să le corecteze pe toate, dacă vor fi foarte multe erori. Acestea au fost semnalate în cererile depuse pentru luna martie. A fost vorba doar de 3.400 de solicitări și volumul de muncă a fost unul uriaș.

Mai au de derulat și alte activități

Romeo Chiriac a spus că întâlnirea cu angajatorii va fi organizată prin respectarea regulilor de distanțare fizică și prin purtarea măștilor de protecție. Au primit invitații: Complexul Energetic Oltenia, Mirfo, Artego, Moveos și Uzina Mecanică Sadu. Sunt firmele care vor trimite în șomaj tehnic cei mai mulți salariați. Numai CEO va trimite în aprilie în șomaj tehnic 8.600 de angajați, Artego – 870, UM Sadu – 633, Moveos Rovinari – 485 și Mirfo Târgu Jiu – 120.

„Am ales această variantă, să vină toți vineri la sediu. Va fi câte un reprezentant de la companiile respective. Vom sta la doi metri distanță, se vor purta măști. Sala de ședințe de la etaj este mare și este dezinfectată periodic“, a precizat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS