13.4 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaboratorul de genetică medicală din Târgu Jiu, tot în probe

Laboratorul de genetică medicală din Târgu Jiu, tot în probe

Cu toate că are la dispoziție de cinci zile un Laborator modern de genetică moleculară, pentru depistarea Covid-19, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu încă nu îl folosește.

Motivul este legat de faptul că personalul încă nu este pregătit să realizeze diagnosticarea corectă a coronavirusului. Cu toate acestea, este vorba de aparatură performantă și de realizarea corectă a unor proceduri. Personalul din cadrul Laboratorului de genetică moleculară a beneficiat de traininguri la Craiova și este monitorizat în permanență.

Cu toate că a fost inaugurat joia trecută, abia sâmbătă s-a trecut la realizarea a zece teste de probă pentru a se face o analiză a rezultatelor. Este de așteptat ca de săptămâna aceasta să înceapă și testele reale, astfel încât Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu să devină cu adevărat util și să fie la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Rezultatele vor fi aflate mai repede

Astfel, probele recoltate de la pacienți nu vor mai fi trimise la Craiova pentru analiză, ci la Târgu Jiu. Principalul beneficiu va fi aflarea mult mai rapidă a rezultatelor. Vor putea fi luate măsuri pentru tratarea bolnavilor și izolarea contacților. Laboratorul de genetică moleculară de la Târgu Jiu a fost construit de la zero în curtea Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Finanțarea pentru construirea imobilului a fost asigurată de către Spitalul Județean.

Este vorba de un buget de aproape 200.000 de lei. Banii pentru cumpărarea echipamentelor care compun Laboratorul de genetică moleculară au fost donați de către Asociația oamenilor de afaceri gorjeni 2017. Suma a depășit 200.000 de euro. Din banii respectivi au fost cumpărate toate echipamentele necesare efectuării de teste de Covid-19, precum și 2.000 de teste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS