5.1 C
Craiova
marți, 24 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai mare exportator din Gorj își reia activitatea din 15 mai

Cel mai mare exportator din Gorj își reia activitatea din 15 mai

Cel mai mare exportator din județul Gorj, societatea Artego Târgu Jiu, se pregătește să readucă angajații la lucru, din 15 mai.

După încă două săptămâni de pauză, muncitorii vor reveni în producție. Fosta fabrică de cauciuc din Târgu Jiu, deținută de către salariați, este una dintre puținele companii care au supraviețuit după 1990, la Târgu Jiu și în județul Gorj. Produce, în principal, benzi transportoare din cauciuc și alte echipamente din același material.

Conducerea fabricii a luat decizia trimiterii oamenilor în șomaj tehnic, începând cu 21 martie, și a folosit facilitatea oferită de către stat, respectiv plata sumelor respective. Potrivit lui Viorel David, managerul Artego Târgu Jiu, ajutorul financiar acordat prin intermediul șomajului tehnic este o măsură care a ajutat firma să păstreze toți angajații.

800 de muncitori se pregătesc să revină în producție

Viorel David a mai declarat că, peste două săptămâni, un număr de 800 de muncitori, care acum se află în șomaj tehnic, vor reveni la locul de muncă. Compania are în total o mie de muncitori. Artego este una dintre puținele unități de producție rămase în județul Gorj, iar înainte de pandemie avea exporturi de aproximativ un milion de euro lunar. Societatea a fost obligată să sisteze producția, mai ales că o parte a materiei prime o importă de ani de zile din China.

„Din 15 mai, toată lumea revine în producție. Eu cred că lucrurile vor începe să funcționeze. Depindem unii de alții la nivel global. Mai cred că România trebuie să fie pregătită pentru a prelua anumite unități de producție care vor reveni din Asia către Europa. Vor fi și oportunități după ce se va trece de acest moment dificil în care nu știm cu cine ne luptăm“, a declarat Viorel David, managerul Artego Târgu Jiu.

„Trebuie să ţinem de locurile de muncă“

„Trebuie să ținem de locurile de muncă, să ne păstrăm salariații. Locul de muncă nu este al firmei, ci al salariatului. Treaba managementului este să facă lucrurile să funcționeze, să identifice contracte. Noi avem o echipă de 40 de tineri vorbitori de engleză care se ocupă doar de vânzări. Îi vom pune la treabă. Ei caută contracte peste tot. Este bine că există această măsură a șomajului tehnic pentru că locurile de muncă au fost conservate. Eu nu vreau să dau oameni afară, să îi las fără pâine. Au familii. Angajăm dacă putem. Noi trebuie să găsim soluții pentru că de asta ne ocupăm de management. Trebuie să facem ca lucrurile să funcționeze și după pandemie sau în timpul pandemiei“, a precizat Viorel David, managerul Artego Târgu Jiu.

Principalul partener economic al Artego în România este Complexul Energetic Oltenia, care folosește benzile din cauciuc pentru transportul cărbunelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS