3.6 C
Craiova
joi, 9 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile se ceartă pe canalizare după potopul de la Târgu Jiu

Autoritățile se ceartă pe canalizare după potopul de la Târgu Jiu

Autoritățile din Târgu Jiu au găsit un nou motiv de dispută. Este vorba de un nou scandal iscat între primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și conducerea Aparegio Gorj, operatorul de apă și canal din municipiu.

Multe străzi din oraș au fost din nou sub ape în aceaste zile de ploi abundente. Sistemul de canalizare iar nu a făcut față și apa a pornit pe carosabil și pe trotuare. Participanții la trafic au fost afectați și au fost inundate și câteva curți și subsoluri. La fiecare ploaie abundentă, sistemul de canalizare din Târgu Jiu este depășit și nu poate să preia apa.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, arată din nou cu degetul către operatorul de apă și canal Aparegio Gorj și către investițiile realizate din anul 2007 și până în prezent. Romanescu nu este mulțumit nici de creșterea de tarife din ultimii ani.

Edilul vorbește despre efectele investițiilor Aparegio

Aparegio Gorj a derulat în ultimii ani investiții de modernizare a sistemului de canalizare și apă din Târgu Jiu. Investiții similare au fost realizate și de municipalitate. „Este o diferență între canalizarea facută de APAREGIO, cu 80 de milioane de euro, și cea realizată de primărie. Este adevărat că și cantitatea de apă căzută miercuri a fost foarte mare. Am simțit-o în încălțăminte, o vom simți și la buzunare“, a declarat primarul din Târgu Jiu.

Romanescu: „Trebuie să suportăm bătaia de joc“

Marcel Romanescu spune că preţul a crescut foarte mult în condiţiile în care primăria trebuie să plătească apa de ploaie. „În perioada 2007-2013, societatea de apă și canal a scumpit de şase ori apa „potabilă” și de zece ori canalizarea. Iar noi trebuie să le plătim apa de ploaie care curge pe străzi. APAREGIO a beneficiat de 80 de milioane de euro, bani europeni, investiție în urma căreia ar fi trebuit să avem o canalizare fără cusur. Rezultatul îl vedem. Din păcate, nu putem interveni pe lucrările lor, fiind un proiect pe bani europeni. Dar nici nu putem sta degeaba. De aceea realizăm lucrări pentru canalizare în zonele în care ne este permis. Au avut unii grijă, în anii trecuți, să pună și municipiul Târgu Jiu între ciocan și nicovala. Dacă renunțăm la APAREGIO vom fi obligați să dăm noi înapoi 80 de milioane de euro, banii aruncați de societate pe apa Jiului. Dacă nu renunțăm, trebuie să suportăm, în continuare, bătaia de joc”, potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Replica Aparegio

La rândul său, managerul Aparegio Gorj este nemulțumit de atitudinea primarului Marcel Romanescu și din cauza faptului că nu există aproape niciun fel de colaborare între Aparegio și primărie.

„În legătură cu postările dumneavoastră, aproape zilnice, pe pagina de socializare, în continuare vă pliați pe sloganul ”Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”, domnule primar Marcel Romanescu. Suntem respectuoși, ca de obicei, cu primarul municipiului din care facem parte și vă sugerăm să renunțați la afirmațiile false pe care le faceti IAR la adresa operatorului de apă-canal SC APAREGIO GORJ SA“, se arată într-o informare a Aparegio.

Aparegio: „Aveţi lucruri mult mai importante de făcut“

Compania consideră că primarul îşi face campanie electorală. „Face parte din agenda dumneavoastră cotidiană de a ataca operatorul de apă și canal? Noi credem că aveți lucruri mult mai importante de făcut pentru acest oraș. V-am rugat de nenumărate ori să nu mai faceți campanie electorală pe spatele Aparegio. Cum vă puteți lăuda cu o investiție făcută în zona Obreja, funcțională, când toată cantitatea de apă căzută, în urma precipitațiilor, a fost stocată pe străzile din cartierul Debarcader… investiție făcută tot de dumneavoastră. Pe această cale vă aducem la cunoștință faptul că întreținerea grătarelor de canalizare de tip geiger, atâta timp cât nu aveți un contract cu noi, intră in atribuțiile Primăriei Municipiului Târgu Jiu”, potrivit unei informări a Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS