Sunt Florariu Georgiana, profesoară de arte plastice în orașul Hârlău la Școala Gimnazială Petru Rareș, din județul Iași. Elevii mei mă cunosc drept: „Doamna de frumos, căreia îi place să-și alinte elevii cu apelativul „drăgălașilor”.
Activitatea mea din această perioadă începe cu întâlnirea elevilor de la clasele formate pe platforma Kinderpedia. Salutul este cel de la școală: bună dimineața!/ziua drăgălașilor! 🎨🖌️Disciplina educaţie plastică are un caracter practic-aplicativ.🎨🖌️✂️🧷🧵🧶 Se îmbină într-un mod armonios munca practică cu cea intelectuală. Încă de mici, copiii îşi exersează muşchii palmelor, învaţă să-şi coordoneze mâinile şi mişcările, se formează anumite îndemânări şi deprinderi de a lucra cu diverse instrumente şi materiale şi dezvoltă în primul rând gustul pentru frumos. Învaţă să îmbine cât mai plăcut culorile, fapt ce duce la dezvoltarea copilului în mai multe domenii: arte plastice, arte decorative, arta textilă – design vestimentar, design industrial, amenajări interioare etc.
Am făcut pagina de Facebook Galeria Elpidifora Agapis special pentru a comunica cu elevii mei.
Titulatura paginii nu este una întâmplătoare, m-am gândit că avem nevoie de multă speranță, nădejde și curaj pentru a ne manifesta creativitate în aceste vremuri tulburi. Galeria Nădejdea Iubirii (Elpidifora=nădejdea mea; Agapis=iubire)este locul de întâlnire și manifestare, dezvoltare a frumosului.
Pe toată durata zilei comunicăm pe messenger, whatsapp, răspund la întrebările lor, construim idei împreună prin sfatuire și încurajare permanentă. Am în jurul meu cam 400 de elevi fiindcă predau la cele două școli în care sunt profesor titular. Elevii mei – fauritorii de frumos fac parte din familii modeste din mediul rural dar și urban, de aceea modalitățile de lucru sunt modeste în limitele posibilităților. Fiecare act de încercare trebuie încurajat și exploatat, tocmai pentru a depăși perioadele de anxietate și supărare. Arta are un scop nobil, este o terapie pentru elevii mei dar și pentru noi cadrele didactice. Încerc prin toate mijloacele să fiu aproape de ei, să le dau putere să fie creativi, să dezvolte și să păstreze frumosul din ei.
Am ales să nu le încarc programul. Sunt elevi care lucrează cu plăcere și sunt foarte bucuroși de rezultatele obținute.
Abia aștept să mă întorc la catedră, să copilăresc prin pictură alături de elevii mei minunați! Până atunci, ne vedem on-line la „Galeria noastră de frumos”.
Curierul Național