6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitorul complex comercial „7 Noiembrie“ se mai amână puțin

Viitorul complex comercial „7 Noiembrie“ se mai amână puțin

Fosta uzină „7 Noiembrie“ din Craiova ar urma să fie transformată într-o galerie comercială. Tot aici ar urma să fie construite patru blocuri de locuințe de câte șase etaje. Pentru aceasta, este însă nevoie de aprobarea unui nou plan de urbanism în zona respectivă. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a consiliului local, însă a fost retras în ultimul moment, după ce vecinii viitorului complex au trimis primăriei un memoriu.

Transformarea fostelor uzine „7 Noiembrie“ din Craiova într-un mall flancat de blocuri de locuințe se amână. Planul de Urbanism Zonal (PUZ) prin care locația era transformată din zonă industrială în zonă mixtă și de servicii a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local (CL) Craiova.

În 2018, o firmă din Sibiu (Valletta Villas) a cumpărat de la omul de afaceri craiovean Constantin Popeci terenul fostei fabrici (12.000 mp) pe care se aflau o serie de construcții, din zidărie și hale metalice. Halele metalice au fost deja demolate, în picioare rămânând clădirea zidită, care este monument istoric.

Terenul a fost împărțit în două loturi

Construită între anii 1910-1927, clădirea a adăpostit „Atelierele Brătășanu“ înainte să fie naționalizată și transformată de comuniști în uzina „7 Noiembrie“. După 1970, în spatele ei au fost construite o serie de hale metalice. În 1993, locația a fost cumpărată de omul de afaceri craiovean Constantin Popeci, care a vândut-o apoi în 2018 către societatea Valletta Villas.

Firma a împărțit terenul în două loturi. Pe terenul de 8.700 mp pe care se aflau halele metalice vrea să construiască patru blocuri de locuințe P+6. Clădirea istorică aflată pe terenul de 3.000 mp ar urma să fie transformată într-un mall. Firma ar urma să investească circa 35 de milioane de lei (7,2 milioane de euro).

PUZ-ul a fost retras de pe ordinea de zi după ce consiliera PNL Adriana Ungureanu (Vivien) a depus o adresă semnată de 26 de persoane care locuiesc în zona cu pricina și care se opun acestui proiect.

Vecinii au depus un memoriu la primărie

Planul de urbanism privind transformarea zonei cuprinse între străzile Al. Macedonski – Vad Țepeș – Eroilor din zonă industrială în zonă mixtă și servicii a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local (CL) Craiova. Proiectul de hotărâre a fost retras de executivul primăriei, după ce consiliera PNL Adriana Ungureanu (Vivien) a depus o adresă semnată de 26 de craioveni care locuiesc în zona cu pricina și care se opun acestui proiect.

Semnatarii susțin că nu a fost respectată procedura de informare nominală și consultare a publicului pentru apropobarea PUZ. „Menționăm că nu este depus la documentație studiul de trafic și avizul ISU ce va afecta zona în condițiile accesului pe str. Al. Macedonski. Intersecția se va bloca.

Accesul se va face pe un fir de circulație de patru metri, insuficient pentru sute de mașini, pentru unitățile de intervenție rapidă (pompieri, ambulanță, SMURD) și a mașinilor de aprovizionare pentru galeriile comerciale“, se scrie în adresa respectivă.

PUZ-ul privind transformarea urbanistică a zonei „7 Noiembrie“ va intra probabil pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe a CL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS