2.6 C
Craiova
sâmbătă, 28 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe discipline au preferat candidaţii din Dolj pentru ultima probă a bacalaureatului

Ce discipline au preferat candidaţii din Dolj pentru ultima probă a bacalaureatului

Absolvenţii de liceu au susţinut ieri ultima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat. Candidaţii au susţinut examen la o disciplină la alegere din aria curiculară a profilului sau a specializării.
Examenul s-a desfăşurat la zece discipline diferitre. Şi de această dată au fost candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă. În total, în această sesiune în judeţul Dolj au fost înregistrate 14 tentative de fraudă în rândul candidaţilor care au susţinut examenul de bacalaureat.

Absolvenţii de liceu au trăit ieri ultimele emoţii ale examenului maturităţii. Opţiunile pentru ultima probă scrisă au fost diferite, astfel încât în Dolj proba s-a desfăşurat la zece discipline. Cei mai mulţi candidaţi au susţinut examen la logică, biologie şi geografie.

„La această probă s-au înscris 2.946 de candidați pentru logică, 1.872 de candidați pentru biologie, 954 de candidați pentru geografie, 297 de candidați pentru fizică, 219 candidați pentru informatică, 85 de candidați pentru chimie, 36 de candidați pentru sociologie, 29 de candidați pentru psihologie, 16 candidați pentru economie şi patru candidați pentru filozofie. Au fost prezenți 4.258 de candidați, iar 261 nu s-au prezentat la examen. Pentru 396 de candidați, proba a fost echivalată“, scrie în comunicatul ISJ Dolj.


Şi la ultima probă au fost incidente. Doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Aceştia se adaugă celor nouă candidaţi eliminaţi la proba obligatorie şi alţi trei candidaţi eliminaţi la proba scrisă la limba şi literatura română.
Conform metodologiei pentru organizarea bacalaureatului, toţi cei eliminaţi vor avea toate probele susţinute anterior anulate şi nu vor avea dreptul să participe nici la următoarele două sesiuni.

Subiecte uşoare, dar multe cerinţe

Absolvenţii de liceu care au susţinut ieri examenul au declarat la ieşirea din săli că au avut multe subiecte, dar că au fost foarte uşoare.


„Am susţinut examen la chimie organică. Au fost foarte multe probleme de rezolvat. Au fost trei pagini cu cerinţe. Nu au fost cerinţe dificile. În două ore am terminat şi mă aştept la o notă de peste 9,5“, a spus una dintre candidatele de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“.
„Am susţinut examen la logică. A fost mult scris, dar nu a fost greu. Mă aştept la o notă mare. Totul a fost foarte bine“, a spus altă candidată.


Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Notele vor fi publicate sub anonimat. Candidaţii pot afla rezultatele pe baza unui cod pe care l-au primit la sfârşitul fiecărei probe de examen.


Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 20.00 și pe 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS