6.2 C
Craiova
sâmbătă, 30 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu mai sunt locuri la Spitalul Județean pentru internarea pacienților COVID

Nu mai sunt locuri la Spitalul Județean pentru internarea pacienților COVID

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu mai are locuri pentru internarea pacienților COVID.

La unitatea medicală din Târgu Jiu sunt disponibile pentru persoanele diagnosticate cu noul coronavirus un număr de 18 locuri. Este vorba de saloanele din cadrul Secției Boli Infecțioase.

Conducerea unității medicale este în situația de a nu mai putea să primească niciun pacient, întrucât toate paturile pregătite pentru saloanele COVID sunt ocupate.
Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că se încearcă amenajarea de noi saloane cu un plus de şase locuri. Astfel, s-ar putea ajunge la 24 de locuri.

„Este o situație la care nu ne doream să ajungem și toți cetățenii care sunt diagnosticați cu coronavirus sunt direcționați la Spitalul COVID Târgu Cărbunești. Nu mai avem unde să internăm pacienți cu COVID 19. Vrem să ajungem la 24 de locuri, dacă o să găsim spațiile necesare pentru a putea avea circuite separate și să nu încurcăm treburile“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

62 de pacienți COVID la Spitalul Cărbunești

La Spitalul COVID din Târgu Cărbunești erau internați luni 62 de pacienți. Dintre aceștia, şapte se aflau la Secția ATI. Aici sunt disponibile doar 15 locuri. Practic, jumătate dintre acestea sunt ocupate.

Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, a declarat că după data de 20 iunie numărul de cazuri de coronavirus a început să crească.

„Avem 62 de pacienți în total, internați la Spitalul din Cărbunești. Sunt și şapte bolnavi la ATI, dar vedem cum evoluează situația de la o zi la alta. Cifrele sunt relative, dat fiind faptul că apar aproape în fiecare zi pacienți. Toți vin la noi, din câte știu. Avem și doi minori. Este o fată de 16 ani, care a venit cu toată familia, fratele, de 21 de ani, mama și bunica. Mai este un bebeluș de cinci luni de la un Centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Practic, a revenit la noi la spital, după ce a fost externat. Acum nu mai este internat alături de mamă. Avem și pacienți de peste 70 de ani. Avem și o asistentă medicală de la Ambulanță, un angajat de la Complexul Energetic Oltenia. Sunt și de la instituții“, a declarat medicul Constantin Târziu.

Au cerut fonduri la Ministerul Sănătății

Constantin Târziu a menționat că necesarul de materiale și medicamente este în creștere, dat fiind faptul că și numărul de pacienți este tot mai ridicat. Este nevoie de 300.000 de lei lunar numai pentru achiziția materialelor de protecție. Au fost solicitate fonduri la Ministerul Sănătății.

„Nevoile sunt în creștere pentru că nu ne așteptam ca numărul de pacienți să crească. Speram să avem tot mai puțini pacienți și nu mai mulți. Din păcate, asistăm la o creștere a numărului de pacienți, probabil pentru că nu se respectă măsurile de protecție și de distanțare fizică. Avem nevoie de mulți bani lunar pentru achiziția materialelor pentru protecție. Sunt și medicamentele pe care le folosim de la caz la caz. Cu personalul medical ne descurcăm, deocamdată. Mai avem locuri la spital pentru pacienți“, a mai spus managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Cărbunești, unde sunt disponibile în total 200 de locuri pentru pacienți COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS